U bent hier

Hoe bodembedekkers planten en onderhouden?

Bodembedekkers zijn meestal sterke en snelgroeiende planten die van nature vrij laag blijven, breed uitgroeien en voor een mooi dicht tapijt zorgen. Zo krijgt onkruid geen kans. Bovendien groeien veel grondbedekkers graag waar anders niet veel planten leven: de schaduw. Bovendien is bodembedekkers planten en onderhouden helemaal niet moeilijk. Handig!

Zo plant je een bodembedekker

Besteed genoeg aandacht aan de voorbereiding van de grond. Maak de grond vooraf zo goed mogelijk onkruidvrij. Eens de bodembedekkers geplant zijn, is het onbegonnen werk om hardnekkig onkruid te verwijderen. Plant dicht genoeg en gebruik gezond plantmateriaal. Plant ze in vrij grote groepen, ook als je verschillende soorten combineert. Alleen zo krijg je een mooi aaneengesloten beplanting. Bodembedekkers in containers kun je het hele jaar door aanplanten, behalve wanneer het vriest en in droge periodes.

Hoe bodembedekkers onderhouden?

Het onderhoud hangt af van bodembedekker tot bodembedekker. Bodembedekkers vragen, als ze op de juiste plek staan, weinig onderhoud. Laat je bij je keuze bijstaan door je tuincentrum of kweker. Zij adviseren je over de specifiek standplaats en het onderhoud. Zo staat je plant op de beste plek en heb jij er geen werk aan