U bent hier

Ficus Ginseng

De Ficus Ginseng is een rasecht zomertype. Bij zwoele temperaturen vertrekt deze bonsai met glimmende blaadjes graag op vakantie naar je terras.

Kunstig gevormde bonsai

Een grillig vertakte luchtwortel met stevige, ovale blaadjes die glimmen in het licht: dat is de Ficus Ginseng ten voeten uit. Vanuit iedere hoek ziet deze kunstige bonsai er weer net iets anders uit. Een feest voor het oog. De aanblik van al dat frisse groen brengt je helemaal tot rust. Kijk gerust wat langer en droom zachtjes weg.

Een kamerplant met een bijzondere betekenis

Ficus Ginseng met kluitje

Bonsaibomen komen oorspronkelijk uit Japan waar ze een cultureel symbool zijn en al in de veertiende eeuw geweekt werden. In het verre oosten kent men geneeskrachtige werkingen toe aan de grillig gevormde wortel van de Ficus.

Waar zet je Ficus Ginseng

In de zomer mag de Ficus buiten staan op een schaduwrijke plek. Overwinteren doet de kamerplant bij voorkeur op een koele plaats, bij circa 12°C.

Hoe moet je deze kamerplant verzorgen?

Ficus in pot kamerplant

Geef de kamerplant matig water, ´s zomers meer dan in de winter. Laat geen water in de schaal of schotel staan. Geef regelmatig voeding. Als je de Ficus Ginseng verplaatst, moet hij daarna even wennen. In de tussentijd kan hij wat blad verliezen. Besproei de woonplant bij droge lucht met een plantenspuit.

Leuke weetjes over de Ficus Ginseng

Ficus Ginseng kamerplant
  • Ficus betekent vijg. Wereldwijd zijn er meer dan 2.000 soorten Ficussen.
  • In het wild kan de Ficus Ginseng een boom van wel 20 meter hoog worden.
  • Je komt de plant ook tegen onder de naam Ficus microcarpa Ginseng of Ficus microcarpa.
  • Heb je kapper-aspiraties, maar geen gewillig slachtoffer? De Ficus laat zich met plezier snoeien tot de gewenste vorm.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl