Zamioculcas

De Zamioculcas vraagt weinig verzorging

Zijn verzorgende eigenschappen niet je allersterkste punten? Ga dan voor de Zamioculcas. Verzorging heeft hij bijna niet nodig. Weinig of zeer onregelmatig water, droge lucht, te veel of juist te weinig licht: het kan de Zamioculcas allemaal niks schelen. Haast spottend ontrolt hij steeds weer een prachtige, diepgroene, glanzende bladstengel. Deze plant redt zich altijd wel.

Zamioculcas

Een ijzersterke kamerplant

In zijn exotisch ogende, leerachtige bladstengels slaat de Zamioculcas het reservewater op, waar hij in tijden van schaarste op kan teren. Dat afzien zit natuurlijk in de genen van de plant. Wie wil overleven op rotsachtige grond in laaglanden of aan de voet van hooglanden in Kenia, Zimbabwe, Tanzania en Malawi moet taai, creatief en spaarzaam zijn. De Zamioculcas kan zelfs nog een verrassing voor je in petto hebben: wordt de kamerplant goed verzorgd, dan is er een kleine kans dat hij bloemen ontwikkelt. Omdat de Zamioculcas behoort tot de familie van de Aronskelken is de bloeiwijze vergelijkbaar.

Hoe verzorg je de Zamioculcas?

Zamioculcas

Plaats: Licht of donker maakt niet uit. Hoe groter de pot, des te groter en voller je plant wordt. Maar ook het omgekeerde geldt: hou je je Zamioculcas in een kleine pot, dan past hij zich aan en blijft hij binnen de door jou gestelde grenzen. Geef eerder weinig dan veel water. Draai af en toe naar het licht en de plant groeit gelijkmatig.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl