U bent hier

december

Pluk de dag met eindejaar

Elke dag is er een om te plukken. Maar als er één dag is die je plukt alsof het een lieve lust is, dan is het kerst wel. En Nieuwjaar. Verras je gastvrouw of -heer dit eindejaar met een welgekozen feestboeket. Traditioneel, bont, stijlvol, subtiel of lekker pronkerig – wij geven je alvast 5 tips om het jaar af te sluiten met een knal.

5x bloemen schenken voor eindejaar →

Pluk de dag, een initiatief van Groen van bij ons

Pluk de dag is een initiatief van Groen van bij ons. Het is een oproep tot bevlogenheid, een ode aan vandaag. Met frivole acties, wulpse bloemen en fris groen willen we je herinneren aan wat er écht toe doet: genieten. 

Liefst vandaag nog. Tijd om een traantje weg te pinken, de wereld te ruiken, te lachen tot je niet meer kan. Carpe diem. Pluk de dag. Het leven is kleurrijk als je het ziet.

01
December

Met eindejaar

De zomer heeft nog maar pas zijn wollen sokken aangetrokken en daar heb je het: kerstmuziek. Glinsterlichtjes. Glühwein. Nieuwjaarsbubbels. En – ssst, niet te luid! – cadeautjes. Pakjes voor onder de kerstboom en een attentie voor de gastvrouw of -heer. Kom, pluk de dag nog eens met eindejaar en geef ze een feestboeket cadeau. Met deze tips kan het feest al niet meer stuk.

Pluk de dag →
02
oktober/november

Met bomen en struiken

Wie vandaag bomen en struiken plant, die plukt er volgend jaar de vruchten van. Wil jij een vollere, gezondere, fleurigere tuin dan buur Emile en buurvrouw Loes, dan breng je al maar beter deze herfst een bezoekje aan het dichtstbijzijnde tuincentrum. Want planten die tussen oktober en november de grond in gaan, wortelen zich diep in hun pot of perk voor je winter kan spellen. Zodra de eerste lentezon komt piepen, slurpen de overwinterde rakkers hun takken vol.

Ontdek de 4 voordelen van meer bomen en struiken in je tuin en ga aan de slag met onze tips.

Pluk de toekomst →
03
september/oktober

Op je terras

Na twee maanden zweet, zonnebrand, dikke druppels en bliksemschichten lonkt hij daar eindelijk: de nazomer. Het mooiste seizoen voor iedereen die van geur en kleur houdt. De nazomer ruikt naar nostalgie en kleurt alle kleuren van de regenboog. En met temperaturen die schommelen rond 20 graden is de zon is zoveel liever dan in de heetste tijd van ‘t jaar. Bereid je nu al voor op die Indian summer en zet je terras of balkon een laatste keer stevig in bloei. Wij prikken er alvast een (zwart ontpit) olijfje bij.

Pluk de dag op je terras →
04
12 mei

Op Moederdag

Wanneer jij met tegenzin mompelt van ‘Ja, moeke’, ‘Sorry, moeder’ of een net iets te luide ‘Ma!’, denk dan vooral aan dat moederhart dat zo mooi voor je tekeergaat. De levenswijsheid die ze je al ratelend meegeeft. De was-, plas-, kooktips. De humor, soms. Hoe ze je zo onvoorwaardelijk steunt. Ja, jouw mama is een held. Dat verdient een bedankje.

Pluk de dag op Moederdag →
05
21 maart

In de tuin

Voel je je groene vingers ook harder kriebelen naarmate die magische datum van 21 maart nadert? Begrijpelijk, want er kan en moet al veel gebeuren in de tuin tijdens de eerste lentemaanden.

Pluk de dag in de tuin →
06
6 februari / 17 februari

Op valentijn

Bloemen doen blozen. Dus fleuren wij voor de Dag van de Liefde een Gentse B&B op met prachtexemplaren. Neem deel aan onze valentijnsactie en laat je lief blozen tot ver achter zijn of haar oren. Romeo en Julia krijgen de nacht van hun leven cadeau. Verover jij de sleutel tot de bloemensuite?

Pluk de dag op valentijn →