U bent hier

Polyscias

Eén van de beste schaduwplanten

Polyscias

Neen, deze kamerplant heeft geen spotlights nodig. Wat haar betreft nemen anderen de plaatsen in het volle licht in. De Polyscias doet het immers uitstekend op een donkere plaats. Daar ontwikkelt ze haar karakteristieke takken vanuit de dikkere stam. Haar bladeren kunnen rond zijn van vorm, maar ook hartvormig, vaak met onregelmatig gegolfde randen. Meestal zijn ze groen gekleurd, maar sommige varianten hebben ook bontgekleurde bladeren.

Gestage groeier

Polyscias

Ze mag dan uiterst bescheiden zijn, neem de Polyscias niet voor een muurbloempje. Ze groeit met gemak uit tot een uit de kluiten gewassen kamerplant. Als je haar goed verzorgt en regelmatig verpot, kan ze 1 tot 1,5 meter hoog worden.

Hoe de Polyscias verzorgen?

De Polyscias vraagt bovendien ook erg weinig van je. Wat water, kamertemperatuur en af en toe wat plantenvoeding en ze zal gestaag groeien. Gevolg daarvan is wel dat ze regelmatig een nieuwe, iets grotere pot kan gebruiken. Wanneer dat moment daar is zal ze dat zelf aangeven: haar wortels groeien dan letterlijk uit de pot. Waardoor het eigenlijk onmogelijk zal zijn om haar over het hoofd te zien. Geen spotlights, maar toch in het oog springen: je kan er alleen maar respect voor hebben. De Polyscias is tevreden met een plek met wat minder licht. Geef niet te veel water. Liever iets te droog dan te nat is haar credo. Voeg af en toe wat plantenvoeding toe aan het water.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl