U bent hier

Kalanchoë

Kalanchoe sp.

Basisinfo

  • Kamerplant Kamerplant
  • Zon halfschaduw, zon
  • Bladeren

    donkergroen, glanzend, bladsucculent 

  • Bloemen

    geel, oranje, rood of wit

  • Hoogte 10 - 50 cm

Uitzicht

Glimmend groene blaadjes, heel veel bloemetjes en ook onder moeilijke omstandigheden uithoudingsvermogen: Kalanchoë is een echte doorzetter, ook in een uitdagend huiskamer klimaat. Er zijn veel verschillende kweekvormen, variërend van soorten die op bloeiende miniboompjes lijken, tot hoge exemplaren met sierlijke klokjes.

De Kalanchoë is een vetplant, hij is niet gevoelig voor ongedierte of ziektes. Hij staat bekend als best houdbare, bloeiende potplant. Hij gedijt zowel op een zonnige als op een donkere standplaats. De plant is makkelijk wat betreft ander onderhoud, geef hem af en toe water en hij zal je verblijden met prachtige bloemen.

kalanchoë

Kalanchoë, waar plaatsen

Zet kalanchoë op een zonnig plaatsje in huis.

Cultivars (soorten)

Kalanchoe blossfeldiana komt het meeste voor, er zijn diverse soorten, met bijvoorbeeld enkele en dubbele bloemetjes. De nieuwe 'Bells' serie bestaat uit ware designer planten. Ze hebben decoratieve trossen met lichtgroene, lampionachtige luchtkussentjes, waaruit belvormige bloemetjes bloeien. Naast de bloeiende Kalanchoë’s is er een mooi assortiment blad Kalanchoë verkrijgbaar met prachtige dikke glanzende bladeren.

kalanchoe

Verzorging

Kalanchoë hoort bij de Crassulaceae familie waar ook veel vetplanten bij ingedeeld zijn. De dikke, vetachtige bladeren maken het een zo goed als onderhoudsvrije kamerplant: af en toe een scheutje water volstaat.