U bent hier

Goudpalm

Dypsis sp.

Basisinfo

  • Kamerplant Kamerplant
  • Zon halfschaduw
  • Bladeren

    lichtgroen, smal, puntig

  • Hoogte 60 cm - 2.5 m

Uitzicht

Zodra ze een plekje heeft gevonden is goudpalm het soort kamerplant dat niets dan rust uitstraalt.

De palm heeft geen centrale stam, de rietachtige bladstengels komen allemaal rechtstreeks uit de grond en groeien omhoog in lichtgroene, smalle en puntige bladeren. Die groeien allemaal naar buiten in een fraaie groene fonteinvorm die vrolijk maakt, veel sfeer biedt en ook nog iets zwierigs aan het interieur geeft.

goudpalm

Goudpalm, waar plaatsen

De plant houdt van veel licht maar niet te veel direct zonlicht, dan kleuren de bladeren geel. 

goudpalm

Verzorging

Goudpalm staat graag continu in een licht vochtige grond. Vermijd echter dat er zich een laagje vormt onderaan in de pot. Zo kan er zich wortelrot vormen. 

Geef in de winter 1 keer per week water en in de zomer 2 keer per week. Bemesten kan en doe je enkel tijdens de groeimaanden in de lente en de zomer. Geef voeding om de twee weken.

Dit wist je nog niet:

Hoewel iedereen goudpalm onder deze naam kent, is het officieel Dypsis uit de palmenfamilie Arecaceae. De plant wordt vrij vaak nog met de oude namen aangesproken: Chysalidocarpus en voorheen ook Areca. In de wetenschap is afgesproken de meest recente naam voor een plant te hanteren, wat liefhebbers er nog niet van heeft kunnen weerhouden gewoon de naam goudpalm te blijven gebruiken.