U bent hier

Dendrobium orchidee

Dendrobium sp.

Basisinfo

  • Kamerplant Kamerplant
  • Zon halfschaduw
  • Bloemen

    geel, tweekleurig, wit, roze, groen, paars

  • Hoogte 20 - 40 cm

Uitzicht

Dendrobium is een populaire orchidee, uit dezelfde familie als Phalaenopsis, Cambria en Cymbidium. Al deze orchideeën worden gekenmerkt door de typische opbouw van de bloem met vijf kelk- en kroonbladen, een mooie lip en een stempelkapje.

Dendrobium groeit in de natuur veelal als epifytische orchidee op rotsen of in bomen, zonder hier voeding aan te onttrekken: dat halen de wortels uit de lucht. Als potorchidee staan ze om die reden dan ook in goed gedraineerde, luchtige grond of schors.

Het meest bekend is Dendrobium nobile, een fakkel van bloemen met prachtige patronen. Bij Dendrobium groeit uit een stevig stammetje met schubben en bladeren een kaars vol grillig gevormde bloemen, die afhankelijk van de soort ook nog licht geuren. Door de opbouw maakt deze orchidee een fraaie volle indruk: het is een kamerplant die echt waar voor haar geld biedt.

dendrobium

Dendrobium orchidee, waar plaatsen

De dendrobium orchidee zet je op een plek in huis met veel lichtinval, maar zonder direct zonlicht. Zet de plant niet in de tocht of boven een verwarming. Ook zet je de plant niet naast een fruitschaal, enkele fruitsoorten, zoals bananen, scheiden een hormoon af waardoor de plant sneller verouderd.

Verzorging

Geef de orchidee 2 keer per week water en bemest 1 keer per maand.