U bent hier

Canarische dadelpalm

Phoenix Canariensis

Basisinfo

  • Kamerplant Kamerplant
  • Zon zon
  • Water normaal
  • Hoogte 85 cm - 1.5 m

Uitzicht

De Canarische dadelpalm valt op met zijn tropische en stoere stam. Het is een bladrijke plant die gebruikt kan worden als kamerplant of als tuinplant.

De oudere, onderste bladeren verkleuren bruin of geel. Dit is een natuurlijk proces. Indien veel bladeren een bruine of gele kleur krijgen, kan dit het gevolg zijn van een gebrek aan water. 

Canarische dadelpalm

Canarische dadelpalm, waar plaatsen

De Canarische dadelpalm houdt van een zonnige standplaats. Het blad verdraagt ook direct zonlicht, dus mag je hem ook buiten in volle zon zetten. Oude bladeren krijgen een bruine kleur in direct zonlicht, de nieuwe bladeren kunnen hier perfect tegen. 

Canarische dadelpalm

Verzorging

De plant is winterhard maar heeft het moeilijk bij aanhoudende vorst. Je kan de Canarische dadelpalm beschermen met een vliesdoek, winterhoezen of oude dekens.

Zorg ervoor dat de Canarische dadelpalm nooit uitdroogt. Wanneer de grond droog wordt, geef je hem best meteen water. Zorg er wel voor dat de wortels niet permanent in het water staan.

Krijgt de plant bloemen, wat heel uitzonderlijk is, verwijder deze dan meteen zodat de plant zijn energie in de bladeren kan blijven steken.