U bent hier

Zes snijbloemen om extralang van te genieten

Niets fleurt je interieur meer op dan een bos bloemen. Van deze ijzersterke kleurbommen geniet je extralang.

Anjers

Als we anjers goddelijk noemen dan is daar een goede reden voor. De botanische naam, Dianthus, is afgeleid van de woorden dios, god, en anthos, bloem. Letterlijk godsbloem dus! Een treffend gekozen naam, want de glorieuze kleuren en geuren zijn hemels.

Boeket met anjers
Mooiwatbloemendoen.nl

Chrysanten

Chrysanten? Absoluut! Kleur je huis met chrysanten in goudgele of bronzen tinten. Of kies voor wit, roze of paars. Snijchrysanten houden tot drie weken hun kleurenpracht. Handig! Je vindt ze in alle kleuren van de regenboog (behalve blauw en paars).

Boeket met chrysanten
Mooiwatbloemendoen.nl

Alstroemeria

Ken je de alstroemeria al? Je florist vertelt er je met plezier over. Deze snijbloem is zo knap dat een beetje fris snijgroen voldoende is voor een knap boeket. Ze is niet duur, bloeit open met een sublieme bloemtekening en trakteert af en toe op een speels tijgermotief.

Boeket met alstroemeria
Mooiwatbloemendoen.nl

Anthurium

De exotische anthurium zorgt met haar schutbladen in glimmend wit, rood, roze, paars, oranje, groen voor een flinke scheut samba in huis. Van alle snijbloemen is ze het langst houdbaar. Wist je dat de bloem van de anthurium de aar (die ‘vinger’ die uit het schutblad steekt) is en niet het felgekleurde schutblad waar de aar uitsteekt? Dat schutblad is er in glimmend wit, rood, roze, paars, oranje, groen en in meerdere kleuren per blad.

strelitzia, gloriosa en anthurium
Mooiwatbloemendoen.nl - v.l.n.r. strelitzia, gloriosa en anthurium

Calla

Wat het meest opvalt aan de calla is de prachtige kelk. Deze kelk is eigenlijk een bloemblad en groeit  statig uit de stengel. De calla heeft zo'n uitgesproken look dat je met enkele exemplaren al een geweldig effect hebt. Wist je trouwens dat de calla bekend staat als geluksbloem. Met de kelk kan je als het ware het geluk uit de lucht scheppen. Mooi he! 

calla
Mooiwatbloemendoen.nl

Freesia

Freesia's bestaan in tal van sprankelende kleuren en betoveren je met een heerlijk subtiel parfum. Deze bloem is helemaal vintage! Speel dit helemaal uit en laat je bloemist een retroboeket binden. Freesia's houden het langst als je 3 à 5 cm van de steel snijdt met een een mesje. Zet in een (propere!) vaas en geniet! 

freesia
Mooiwatbloemendoen.nl

Maar het geheim van een sterk boeket is...

... verse bloemen! Koop je bos bloemen daarom in een bloemenwinkel die nagenoeg dagelijks verse bloemen aankoopt. Meer tips om je boeket in topvorm te houden lees je in 'Zo geniet je extralang van een bos bloemen'